FRESH NEWS

FRESH NEWS
I.M.G

sâmbătă, 29 martie 2014

ORA PAMANTULUI 2014. Din Noua Zeelanda si pana in Tahiti, intreaga planeta stinge lumina de Ora pamantului, iar anul acesta fiecare este invitat sa fie super erou pentru planeta

ORA PAMANTULUI este o initiativa inceputa in Sidney, de World Wildlife Fund, acum 7 ani, dar are deja multi sustinatori.

Magor Csibi, Director de Program WWF ROMANIA: "Din fericire, nu trebuie sa ne chinuim foarte mult sa popularizam miscarea, se popularizeaza de la sine. Fiecare om, institutie, oras se mobilizeaza, se organizeaza si asta e frumusetea, ca fiecare poate genera ceva pozitiv."

Anul acesta, la nivel mondial, pentru prima data vor ramane in bezna Moscheea Albastra din Istanbul, piramidele de la Giza, alaturi de alte 60 de cladiri emblematice ale lumii: de la statuia lui Isus din Rio de Janeiro si pana la cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa.

La noi, la inititiativa Guvernului, in toate ministerele si institutiile publice se vor stinge luminile de la ora 20.30.

Totodata, iluminatul public in mai multe orase va fi oprit 60 de minute, iar oamenii sunt indemnati sa stinga lumina si acasa.

Ora Pamantului se sarbatoreste in Romania din anul 2009, iar la nivel mondial a atins o comunitate de 2 miliarde de oameni din peste 7000 de orase si 158 de tari.

In Parcul Carol se va stinge lumina de la 8 si jumatate si zeci de oameni sunt asteptati sa vina la un concert de muzica unplugged. Nu se va folosi nicio sursa de curent electric, ba chiar oamenii vor fi indemnati sa isi inchida si telefoanele mobile.

Parcul insa va straluci datorita sutelor de lumanari care vor fi asezate pe alei, unde cei prezenti se vor putea plimba si cu bicicleta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu