FRESH NEWS

FRESH NEWS
I.M.G

duminică, 30 martie 2014

Un prim “export” american catre Ucraina - 300 de mercenari ai companiei Blackwater care sint destinati neutralizarii miscarilor de strada din estul tarii. Blackwater este un vechi contractor paramilitar al SUA si compania a fost angajata pe mai multe teatre de operatiuni militare ale SUA, acolo unde soldatii americani nu pot face macelul care il cere clasa politica de la Washington. Aceasta grupare a fost si in Irak, unde in 2007 au fost implicati in macelul din Piata Nisour din Bagdad, eveniment in care au impuscat populatia irakiana revoltata de dezastru pricinuit de administratia americana, omorind 17 civili neinarmati, printre care majoritatea femei si copii si ranind alte citeva zeci.

De aceasta data, ei au fost trmisi de la Washington sa fie "politisti" in Ucraina, in special in estul tarii, unde se manifesta o tendinta de apropiere de Rusia si unde populatia este majoritar rusofona.

Un reprezentant al Serviciilor de Securitate ucrainiene spunea zilele trecute ca,"guvernul si actuala presedentie ucrainiana au decis sa atraga mercenari straini, care vor servi ca politie politica si securitatea statului."

Pe 10 Martie, serviciile de securitate ruse au raportat prezenta unor grupuri de mercenari organizate in Donetsk si in citeva orase mai mici din estul Ucrainei. Un diplomat rus a declarat agentiei Interfax, ca peste 300 de mercenari, angajati ai firmei Blackwater, cunoscuti si sub numele de "Academi" au sosit in zona estica a Ucrainei.



Grupul mercenarilor americani este specializat in lupte de strada si au la activ sute de interventii criminale in zona Golfului, in Afganistan si nu numai, dupa cum arata si cotidianul britanic Daly Mail, ei venind pe calea aerului direct din SUA. Fara discutie ca ei nu reprezinta nimic in contact cu armata regulara a Rusiei si misiunea lor nu poate fi comparata cu cele din Golf, in Ucraina ei fiind victime sigure, insa pentru moment ei pot crea o diversiune cu implicatii militare devastatoare pentru civilii nevinovati din Ucraina.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2576490/Are-Blackwater-active-Ukraine-Videos-spark-talk-U-S-mercenary-outfit-deployed-Donetsk.html De curind, firma de paza si interventii armate Greystone Limited, americana si cu state vechi pe teatrele de lupta criminale americane, a fost achizitionata de Blackwater, care dupa cum am spus, mai actioneaza si sub numele de Academi. Compania este inregistrata si are sediul in Barbados si angajeaza personal militar specializat pentru actiuni de destabilizare la comanda peste tot pe glob.

In Ucraina ei doresc sa actioneze in zona industriala din est, unde populatia rusa este majoritara si sint permanente iesiri in strada in vederea alipirii zonei la Rusia. Aceasi situatie exploziva se manifesta si la Harkov, Lugansk si Odessa. In Lugansk, deja s-a organizat un referendum in care majoritatea au votat in favoarea alipirii la Rusia.

Odata cu conflictul ruso-ucrainian, bazinul carbonifer nu va mai putea exporta carbune in Rusia, acolo avind cel mai mare export al productiei realizate. In Zona este o tensiune de nedescris si oamenii nu pot astepta rezolvari cu promisiunile infantililor de la UE si minciunilor americane. Prelungirea conflictului au dus la construirea de mine cladenstine cu un grad de periculozitate extrem de ridicat, fara ventilatie si fara masuri de siguranta, fiind de adincimi pina la 300 de metri. Acesti oameni sint prinsi intre ambitiile liderilor circari de la Kiev si blocarea de catre Rusia a importului de carbune din zona datorita tensiunilor politice si anularii contractelor, dar si intreruperii liniilor de transport feroviar catre Rusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu