FRESH NEWS

FRESH NEWS
I.M.G

marți, 8 aprilie 2014

Autorul atacului de la Fort Hood, în Texas, a tras peste 35 de focuri de armă în şase locuri diferite, provocând moartea a trei persoane şi rănind alte 16, au anunţat luni anchetatorii.

Faptele s-au desfăşurat într-un interval de timp de "aproximativ opt minute, între primul apel adresat serviciilor de salvare şi momentul în care atacatorul s-a sinucis", a afirmat în faţa presei Chris Grey, un purtător de cuvânt al CID, serviciul de anchetă penală al US Army.

De la atacul de miercuri, anchetatorii au reuşit să reconstituie parcursul urmat în acea zi de caporalul Ivan Lopez, în vârstă de 34 de ani. Ei au beneficiat în acest scop de 235 de indicii găsite pe teren şi interviuri cu peste 1.100 de martori.

Totul a început în clădirea 39001 a imensei baze militare printr-o "altercaţie verbală" în legătură cu solicitarea unei permisiuni.

"În minutele care au urmat, subiectul a agitat un pistol semiautomat de calibrul .45 şi a tras de mai multe ori, provocând moartea unui soldat şi rănind alţi zece", a detaliat Chris Grey. Soldatul ucis şi cel puţin unul dintre răniţi figurau printre persoanele cu care Lopez a avut această altercaţie.

Ivan Lopez a urcat apoi în maşină şi a mers uşor pe contrasens către clădirea 40027 unde este staţionată unitatea sa. În drum, el a deschis focul asupra a doi militari care se aflau în faţa unei clădiri, rănind unul dintre ei.

Odată ajuns în clădirea 40027, el a tras şi a ucis un alt militar înainte de a răni alţi doi în parcare.

El a urcat apoi iar în maşină şi s-a îndreptat către clădirea Brigăzii medicale, trăgând pe drum asupra parbrizului unei maşini care circula în sens invers, rănind unul dintre pasageri.

Ajuns în faţa clădirii Brigăzii medicale - unde anchetatorii mărturisesc că nu ştiu de ce a mers -, el a deschis focul asupra unui soldat care ieşea din imobil, rănindu-l înainte de a răni un alt soldat care se afla la intrare.

El a urcat pentru a treia oară în maşină, oprindu-se puţin mai departe în parcare, unde o femeie din cadrul poliţiei militare i-a ieşit în întâmpinare.

"A avut loc un schimb de replici între poliţist şi subiect. Ea a scos arma şi a tras o dată în momentul în care subiectul şi-a scos arma", a relatat Chris Grey, precizând că acest glonţ nu l-a atins pe Ivan Lopez. Caporalul şi-a dus apoi pistolul la tâmplă şi s-a sinucis.

Preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle vor merge miercuri la Fort Hood pentru a participa la o ceremonie de omagiu în memoria victimelor, potrivit Casei Albe.

Această dramă a trezit amintiri dureroase pentru zecile de mii de militari de la Fort Hood, deja îndoliaţi de uciderea a 13 persoane în noiembrie 2009, într-un atac comis de psihiatrul militar Nidal Hassan, care s-a prezentat drept un "soldat al lui Allah".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu