FRESH NEWS

FRESH NEWS
I.M.G

marți, 1 aprilie 2014

In viata profesionala a celor mai multi dintre noi se intampla, la un momendat, sa acceptam un job care pare de vis, dar sa realizam in scurt timp ca lucrurile nu se desfasoara cum ne-am fi asteptat.

"Oricine se afla intr-o situatie dificila cand se gandeste ca a obtinut locul de munca perfect, dar in scurt timp isi da seama ca tocmai a pasit intr-un cosmar, fie ca este vorba despre cultura organizationala, un superior arogant sau de faptul ca jobul nu seamana deloc cu modul in care a fost descris", explica Elissa O'Brien, vicepresedinte la Societatea pentru Managementul Resurselor Umane din Virginia, scrie BBC.

Semne care iti arata ca lucrezi intr-un mediu toxic

Aceasta situatie nu este una neobisnuita, spun specialistii. Numai 51% dintre noii angajati sustin ca sunt increzatori in decizia de a accepta noile locuri de munca, potrivit unui studiu realizat de Global Selection Forecast. Raportul a avut la baza peste 2.000 de noi salariati din 28 de tari.

Expertii spun ca cei mai multi au tendinta sa renunte la noul job, insa sustin ca, in unele cazuri, este mai bine ca angajatii sa nu paraseasca imediat compania si sa incerce sa depuna putin efort, aceasta varianta contribuind la cariera lor pe termen lung.

Doug Schade, consultant la firma de recrutare WinterWyman, este de parere ca niciodata nu trebuie sa iti dai demisia prea repede, chiar daca simti la inceput ca postul nu este potrivit pentru tine, el sugerand ca trebuie sa astepti cel putin trei luni pana cand poti lua o decizie rationala.

Ce e de facut cand simti ca jobul tau a ajuns intr-un punct mort

De asemenea, expertii considera ca noilor angajati nu trebuie sa le fie frica sa discute cu superiorii lor despre aspectele care ii ingrijoreaza. "Managerii nu pot citi gandurile si vor sa stie ce simt angajatii. Fara sa auda anumite lucruri de la subordonati, e normal sa nu le poata schimba", adauga Schade.

Astfel, sa mai dai o sansa noului loc de munca este o buna strategie in conditiile in care consideri ca poti face o schimbare. Insa daca de hotarasti sa parasesti compania, cu cat mai repede faci acest lucru, cu atat mai bine, sustin specialistii.

Ei adauga ca firmele investesc bani, timp si energie in integrarea unui nou angajat, asa ca este cel mai bine pentru ambele parti daca renunti la job dupa cat mai putine investitii din partea companiei. De asemenea, nu conteaza numai timpul dupa care pleci, ci si modul in care faci acest lucru. Angajatorii isi aduc aminte de modul in care ai plecat, nu de cum ai inceput.

Vrei sa-ti cauti un job cand ai deja unul? Vezi cum trebuie sa actionezi

Chiar daca firma iti permite sa mai ramai pana cand iti gasesti un nou loc de munca, trebuie sa te apuci de cautat cat mai curand posibil. Orice specialist din domeniul resurselor umane iti va spune ca este mai usor sa isi gasesti un job cat timp esti inca angajat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu